Tots units en defensa de lo valencià

Per Juan García Sentandreu

El 9 d´Octubre sempre ha segut una data que ha concitat totes les nostres adhessions valencianistes a la nostra genuina i particular personalitat. Es, per aixo, el dia de la Patria Valenciana en la que manifestem en orgull el nostre sentiment de valencianitat rememorant el passat i ficant la mirada en el futur.

Tota aço es veritat pero en la que està caiguent a u se li lleven les ganes de fer poesia i cantar albaes. Este 9 d´octubre es mes un dia d´himnes de lluita i de senyalar, u per u, a tot el ramat de desvergonyits que viuen a costa d´enganyar política i culturalment ad este poble.

I me dona lo mateix si son de dretes o d´esquerres perque desvergonyits i renegats tenim en tots els llocs.

Mentres el govern valencià del PP viu en babia mirant la “formula uno”, Accio Cultural, a mes velocitat encara, escampa per tot arreu la seua mentira manipuladora en correllengües humillants per coleges i instituts, en l´inestimable colaboracio ben remunerada d´una Academia Valenciana de la Llengua que supon, a banda de l´oficialisacio el catala en el nostre Regne, la pijor i mes tragica pagina d´autodestruccio cultural d´esta societat.

I per si no era poc, la Generalitat Valenciana ha resolt la llegalisacio d´un multiplex que adjudica a la Generalitat Catalana la possibilitat d´emetre la seua televiso TV3 en tota la Comunitat Valenciana.

L´empobriment cultural i moral de la societat valenciana va acompanyada per un empobriment economic que ha situat als valencians al front de tots els rankings d´endeutament financer fins al punt de ser la Comunitat mes endeutà de tota Espanya, duplicant la mija nacional, i en un 12 % d´hipoteca del seu Producte Interior (PIB).

El malalt sap que no està be. Pero no es suficientement coneixedor de la seua malaltia i de la gravetat de la mateixa.

Estem en portes d´un clicle d´afonament generalisat, perfectament comparable a la crisis moral de l´Espanya del 98 (del sigle XIX) i, com certificara Galdós en els seus “episodios nacionales” l´unic responsable de la debacle moral no es atre que la classe política, la d´esquerres i la de dretes. La del PSOE i la del PP que viu en una atra realitat que no te res que vore en el dia a dia d´un poble que deu d´eixir de la modorra que patix si vol resoldre els greus problemes i malalties

cites

Acaba la Biblia molt vera e catholica, treta de una biblia del noble mossen Berenguer Vives de Boil, cavaller, la qual fon trellada de aquella propia que fon arromançada, en lo monestir de Portacoeli, de llengua latina en la nostra valenciana.
Bonifaci Ferrer (1478)

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: